transpalet periyodik kontrol formu örnegi No Further Mystery
Wiki Article
İş Ekipmanlarının Yararlanmaında Afiyet ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği, Husus 7‘ye göre ekipmanın ilk kullanmaı durumunda, kurulmasından sonrasında ve en önemlisi iş ekipmanının yeri bileğalışveriştirildiğinde çalışmaiyi oluşacak riskin boyutu da bileğfiiltiğinden dolayı zaruri kontroller gestaltlmalıdır.
Bakım Zorunluluğu: Asansörlerin sadece periyodik kontrolü yeterli değildir. Hatta maaş hizmetın yetkili firmalar aracılığıyla tertipli olarak binalması zorunludur.
Makinaların periyodik kontrolleri, 6331 Skorlı İş Sıhhati Ve Güvenliği Kanununa rabıtalı olarak periyodik hizmet ve kontroller gerçekleştirilmektedir.
Periyodik muayenelerin temel amacı çaldatmaışanların sağlamlıklı olduklarından emniyetli tamamlanmak ve olası bir hastalığın yayılmasını engellemektir. Bu nedenle periyodik muayeneler kesin aksatılmamalı; ilgili kurumlar, medarımaişetyeri hekimleri ya da firmaların kavil yaptığı OSGB uzmanları tarafından gerçekleştirilmelidir.
6331 skorlı “İş Sağlığı ve Emniyetliği Kanunu” gereğince oluşturulan 25.04.2013 gün & 28628 sayılı Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren “İş Ekipmanlarının Tasarrufında Esenlik ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği”, özel işletme ve halk organizasyon ve kasılmalarında bulunan iş ekipmanlarının kullanılmasıyla alakalı dirimlik ve asayiş bakımından uyulması ıztırari tutulan minimal şartları belirlemektedir. İlgili Mevzuat gereği bu yönetmelik; kısaca iş ekipmanı olarak anlatım edilen, bir sorunin dokumalması esnasında kullanılan rastgele bir makine, alet, kuruluş, tesisatın yeniden aynı yönetmelikte öngörülen mukannen aralıklarda ve tamlanan yöntemlere müsait olacak şekilde, yetkili kişilerce ölçüm, muayene, deney ve test faaliyetlerinin konstrüksiyonlmasını, kontrol neticelerinin ise eşya şeşnda tutulmasını ve yetkililer her istediğinde gösterilmek maksadıyla reva bir şekilde saklanmasını hükmetmektedir. Aynı yönetmeliğin Ek I kısmında; iş reva kullanılacak olan iş ekipmanlarında bulunması gereken asgari gereklilikler, Ek II kısmınde; iş ekipmanın yararlanmaıyla alakalı asayiş düzeyi, Ilişik III kısmınde ise; hangi tür iş ekipmanının denetim & kontrole tabi olacağı, bu kontrol icraatının hangi sıklıkla ve hangi şartlar ışığında strüktürlacağını ve kontrol sonucu düzenlenecek rapor ve belgeler ile ilgili metot ve esasları belirtmektedir.
a) Asansör: Sınırlı seviyelere bakım veren, esnek olmayan ve yatayla 15 dereceden lüks açı yapan kılavuzlar süresince davranış eden bir konveyörsı olan kaldırma düzenını yahut durağan bir ilerleyiş yolu üzerinde esnek olmayan kılavuzlar üzerinde olmasa da eylem eden kaldırma düzenını,
›› KVKK ve ilgili başka yasa hükümlerine mutabık olarak nöbetlenmiş olmasına karşın, meselelenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde ferdî verilerin silinmesini veya nanay edilmesini isteme ve bu kapsamda meydana getirilen nöbetlemin şahsi verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
Bunların dışında ise lazım belgelere sahip olan muayene bünyeları aracılığıyla tüm iş ekipmanlarının kontrolleri gerçekleştirilebilmektedir.
Periyodik muayene iş sağlığı ve eminği kapsamında iş yerlerindeki çalışanlamış olurın umumi dirlik durumlarını kontrol geçirmek, uğraş emrazına yakalanıp yakalanmadıklarını belirleme edebilmek ve ekol emrazına yakalanma risklerinin ne düzeyde bulunduğunu kritik etmek için yapılan bir muayenedir.
Periyodik muayene yönetmeliği “İş Ekipmanlarının Tüketiminde Sıhhat Ve Güvenlik Şartları Yönetmeliği“ne tabii olarak 6331 nüshalı iş yasası asal kırmızıınarak gerçekleştirilmektedir.
c) A tipi muayene kuruluşu: TS EN ISO/IEC 17020 standardında teşhismlanan öteki şartlar ile omuz omuza aynı standartta tanılamamlı muayene yapıu tiplerinden A tipi muayene kuruluşu olma şartlarını karşıtlayan ve asansörlerin periyodik kontrol/muayeneleri kapsamında akredite, Türkiye’bile yerleşik özel müessesş veya kamu yapıu niteliğindeki muayene organizasyonunu,
MADDE 16 – (1) Asansör monte fail aracılığıyla garanti ile ilgili şartların ve satış sonrası hizmetlerin esenlanıp sağlamlanmadığı, bu Yönetmelik ile belirlenmiş olan kriterlere reva bakım hizmetinin asansör monte eden veya onun yetkili servisince asansör isletme bakim ve periyodik kontrol yönetmeligi mevzuat sunulup sunulmadığına konusunda denetim, Bakanlık tarafından bünyelır.
Husus 37 – (1) Bu Yönetmelikte mahal alan metot ve esaslara aykırı faaliyet etmiş olduğu belirlenen çatı sorumlusuna, asansör monte edene veya onun yetkili servisine Bakanlık aracılığıyla 1705 adetlı Ticarette Tağşalışverişin Men’i ve İhracatın Murakabesi ve Korunması Için Kanunun 6 ncı maddesine göre yönetimsel kazanç cezası uygulanır.
Bu süre içinde farklı bir tehlikeli durumunun belirleme edilmemesi halinde bulunan asansöre ilgili idare yerine periyodik kontrolü yapan A tipi muayene kasılmau aracılığıyla mavi renkli bili etiketi iliştirilmeye devam edilir.